top of page

МНЕНИЯТА НА НАШИТЕ КУРСИСТИ

Радомир Василев

барман в Biad Premium Club

гр. София

"Наученото по време на курса по барманство в Бар Академия България много ми помогна в реализирането ми в тази сфера. Помогнахте ми по пътя на осъществяването на моята мечта, да стана професионален барман."

Борислав Антонов

управител Club Underground

гр. Варна

В началото на моята професионална кариера имах само две ръце и огромно желание . Но това не бе достатачно. Изведнъж се появи ‘’БАР АКАДЕМИЯ’’ - една отворена врата към необятният свят и магията зад бара . Леко скептичен се записах към курса. Професионализма и страстта с която ни посрещнаха учителите в академията не може да се опише . Те ни показаха , че това не е просто ‘’работа’’ , това е страст , наука и любов към това което правиш. Благодарение на БАР АКАДЕМИ ние положихме една стабилна основа в нашата кариера . Местата където сме в момента , нещата които сме постигнали и професионалните цели към които се стремим нямаше да бъдат възможни без началото. Нашето начало бе ‘’БАР АКАДЕМИ ‘’ Едно сърдечно Благодаря и до нови срещи !!!

Александар Лелеков

барман в Mon Port Hotel & Spa

Балеарски острови

Се запишав на курсот за бар менаџер бидејки сакав да се надградам себеси, да имам повеќе искуство сознанија околу управувањето на бар. Дарко е вистинскиот човек за тоа, во неговато бар училиште во Скопје завршив основен и напреден курс за бармени и научив многу нови нешта во врска со оваа професија. Дарко Ангелески е претседател и основач на Барменската асоцијација на Македонија има огромно сопствено искуство и е посетувал многу семинари и мастер-класови на врвни бармени и бидејки не се сомневав во неговото знаење и нема подобар од него во Македонија решив да се запишам на курсот за бар менаџер кај него. Курсот беше околу 2 седмици со часови секој ден и паузи меѓу истите. Материјалот е обемен, но Дарко се труди да го пренесе своето знаење и искуство на најдобар можен начин и дава акцент на најважните точки. Освен теоретскиот дел има и практичен дел со укажување на грешките при спремање на коктел, слуужење на гости и сл. Викенди ја имаав таа чест да бидам позади барот со него и одблизу да учам и да следам како тој работи и како се однесува со гостите. За финансискиот дел од материјалот беше задолжена Петра која исто така е многу едуцирана и има искуство во својата економска бранша. Таа ми помогна околу пресметувањето на плановите, пресметките за целиот дел од материјалот кој што е сврзан со финансиското работење на еден бар. Имав задачи да истражувам, сам да ги наоѓам разликите и слабите и силните страни на конкуренцијата. Многу сум благодарен од курсот, вреди многу и го препорачувам на сите бармени кои што сакаат да бидат подобри и да се надградуваат во иднина..

bottom of page